A opět bez bodu. Mercedes odváží nulu i z Abú Zabí

A opět bez bodu. Mercedes odváží nulu i z Abú Zabí

Mercedes nepřestává trápit smůla a nedostatečná rychlost vozů a už počtvrté v řadě za sebou se mu nepodařilo skórovat.

Už už to vypadalo, že by se prokletí Mercedesu mohlo na Yas Marině zlomit. Rosberg startoval ze sedmé pozice. Musel se ale ze závodu poroučet a může být rád, že vyvázl se zdravou kůží. Ve velké rychlosti narazil do porouchaného vozu Narajna Kartykejana, jen těsně minul bezmocného Inda v kokpitu a vletěl do svodidel. Ještě před tím (dokonce již v prvním kole) se dostal do křížku s Romainem Grosjeanem, což ho katapultovalo právě do nebezpečných vod v zadní části pole.

"Cítil jsem, že vůz byl dnes konkurenceschopný. O to větší je škoda, že jsem nemohl dokončit závod a bodovat. Vlastně už po prvním kole bylo po šancích na body. Srazili jsme se s Romainem, což mě donutilo zajet do boxů pro nový nos. Pak přišla havárie, po které jsem odstoupil ze závodu. Narajn mi po vysoukání se z vozu řekl, že se mu rozbil volant a potřeboval proto zabrzdit. V takové rychlé zatáčce jsem to absolutně nečekal a neměl jsem čas na zareagování. Jsem rád, že jsme oba v pořádku. Šel jsem do medical centra na preventivní prohlídku, ale všechno bylo v normálu. Dívám se kupředu a těším se na poslední dva závody sezony," popsal svůj závod Nico Rosberg.

Také Michael Schumacher si dělal zálusk na mistrovské body. Vypadalo to, že by se na něho poprvé od Velké ceny Itálie mohlo usmát štěstí (kroužil na sedmém místě), ovšem nestalo se tak. Při najetí na karbonové úlomky vozů, kterých bylo na trati požehnaně, utrpěl defekt a musel se spokojit se smolnou jedenáctou pozicí.

"Bohužel nám nezbývá než říct, že i v dnešním závodě nás provázela smůla. Kvůli defektu pneumatiky jsme museli v závěrečných fázích závodu na neplánovanou zastávku, což nás v konečném výsledku stálo body. Jistě, je to prostě součást hry a už s tím nic nenaděláme, ale je to opravdu škoda. Naše rychlost dnes byla rozumná, a tak body byly v naší moci. V posledních kolech před odmáváním šachovnicovou vlajkou jsem doufal, že dojedu jezdce z první desítky, ale nevyšlo to," řekl Schumacher.

Na páté místo Mercedesu v Poháru konstruktérů si stále může brousit zuby Sauber. Švýcarská stáj díky Kamujovi Kobajašimu získala osm bodů a na Mercedes jich ztrácí již pouze dvanáct.

Doporučujeme

Články odjinud