První závod W series vyhrála Jamie Chadwick

První závod W series vyhrála Jamie Chadwick

V Hockenheimu začala sezóna W series. První závod vyhrála po startu z pole position Jamie Chadwick.

W series je čistě ženská série. Závodí se ve voze Tatuus F318. Začalo se na Hockenheimringu, pokračovat se bude v rámci víkendů DTM v Zolderu, Misanu, Norisringu, Assenu a sezóna skončí 11. srpna v Brands Hatch. Závod trvá 30 minut plus jedno kolo. 

Kvalifikaci na první závod vyhrála Jamie Chadwick. Ze druhého místa odstartovala Fabienne Wohlwend a ze třetí pozice Sarah Moore.

Start závodu se obešel bez kolize a to přesto, že Emma Kimiläinen se ze své startovní pozice rozjela velmi pomalu. Byla to právě ona, kdo o pár zatáček později kolidoval s Megan Gilkes. Pro obě závod skončil a na trať musel safety car, který odjel téměř třetinu závodu.

Chadwick sice měla skvělý start a během pár zatáček si vybudovala velký náskok, ale poté v prvním kole vyjela mimo trať a propadla se na druhé místo. Do čela šla Sarah Moore.

Po restartu závodu se Chadwick ihned dostala zpět do vedení. Soupeřkám sice příliš neodjela, ale i tak kontrolovala závod až do cíle.

Moore později chybovala. Na druhé místo se dostala Alice Powell, která do závodu startovala ze 6. místa. Po velkou část závodu na ní dotírala španělská závodnice Marta García, ale k souboji nedošlo.

Kuriózní nehoda potkala Italku Vicky Piria. Tři minuty před koncem závodu se roztočila a při návratu na trať nabrala reklamní poutač. Přišla tak o nadějné deváté místo.

a90405e2-9632-4226-a3b1-56b09d10961a

 

Doporučujeme

Články odjinud