Týmům se omezení komunikace nelíbí, FIA chystá narychlo změny

Týmům se omezení komunikace nelíbí, FIA chystá narychlo změny

Bernie Ecclestone se přiznal, že stojí za nápadem omezit týmovou komunikaci. Některým týmům se novinka nelíbí.

Zástupci týmů se dnes sešli s Whitingem. Hlavním tématem byla rádiová komunikace a upřesnění některých nejasností. FIA už dříve vyšla týmům vstříc a některé zákazy byly odloženy až na Japonsko.

Dnes po téměř čtyřhodinové schůzce bylo dohodnuto, že FIA možná pravidla ještě zmírní. Zřejmě by mohlo dojít k odkladu zákazu některých částí komunikace nebo k uvolnění těch částí, které mají podle týmů vliv na bezpečnost nebo techniku. Podle týmů je totiž nastavení pohonné jednotky nebo převodovky důležité, protože předchází poškození techniky.

Jak to nakonec bude vypadat, se dozvíme zítra brzy ráno našeho času. Některé týmy požadují odklad opatření až na příští rok.

Jak už to tak bývá, někteří budou změnami trpět více než ostatní. Jde opět zejména o menší týmy. Jezdci z těch větších se totiž na změnu připravili v simulátoru. Větší problém ale leží jinde. Oba týmy Red Bullu, Williams a Force India nemají na volantu velký displej. Force India se už nechala slyšet, že něco připraví do Austinu, Williams změnu letos již v plánu nemá. Právě na displeji uvidí jezdci některé informace, o kterých se v rádium mluvit nesmí.

„Jezdci jsou rádi, že je to pryč. Vozy řídí oni, takže by měli vědět, co je dobře a co špatně. Nepotřebují, aby jim někdo z boxové zdi říkal, co mají dělat,“ komentuje situaci Ecclestone. Byl to prý právě on, kdo změnu vymyslel.

Doporučujeme

Články odjinud