Snad nás Lewisovo gesto nebude mrzet, říká Wolff

Snad nás Lewisovo gesto nebude mrzet, říká Wolff

Mercedes udělal v Maďarsku to, co měla udělat Force India v Kanadě. Bottas nedokázal předjet Räikkönena, a tak šanci dostal Hamilton. Ani jemu se to nepovedlo a v posledních metrech Bottasovi pozici vrátil.

Hamilton před letní přestávkou ztrácí na Vettela 14 bodů. Mohlo to být ale jen 11, kdyby Bottase nepustil. Po závodě Hamilton řekl, že doufá, že nepřijde o titul právě kvůli těmto třem bodům.

Je ovšem otázkou, zda tyto diskuse a polemiky mají vůbec smysl. Na Hungaroringu se totiž obtížně předjíždí, letos to bylo ještě horší a Hamilton Bottase nepředjel – Fin ho pustil. 

„Říct, že bych nelitoval výměny by bylo velmi naivní,“ řekl Toto Wolff o možnosti, že by výměna pozic stála Mercedes titul.

„Pravdou je, že kdybychom o dva nebo o tři body ztratili šampionát, každý by řekl, že to bylo kvůli Budapešti.“ 

„Bylo to těžké udělat. Věřte mi, je to pravděpodobně nejtěžší rozhodnutí, které jsme museli v posledních pěti letech udělat, protože jsme si nebyli jisti, jak blízko bude ke konci Max.“

Zejména Ferrari v minulosti nemělo problém přistoupit k velmi tvrdé týmové režii. Mercedes podle Wolffa touto cestou jít nechce. Účast v F1 je podle něj dlouhodobým projektem.

„V minulosti jsme byli svědky bezohledných a chladných rozhodnutí tohoto typu a mělo to vliv na značku,“ pokračuje Wolff. Podle sportovního šéfa Mercedesu chce tým vyhrávat správným způsobem.  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud