Šéf Liberty Media naznačil budoucí plány

Šéf Liberty Media naznačil budoucí plány

Liberty trochu více nastínila, kudy by se mohly ubírat její kroky.

Chasey Carey, kterého jsme mohli vidět u v Singapuru, bude spolupracovat s Ecclestonem na řešení každodenních záležitostí. Greg Maffei (CEO Liberty Media) má na celou věc dohlížet a také pomoci propojit F1 a další společnosti.

Formule 1 má dnes tři základní zdroje příjmů: televizní práva, sponzoring a poplatky od okruhů. Nový majitel bude chtít tyto zdroje příjmů posílit a rozvíjet.

„Myslím, že máme 17 sponzorů a tři lidi, kteří se starají o sponzorství,“ uvedl Maffei. Podle něj má třeba Major League Baseball, se kterou má Liberty také své zkušenosti, asi 75 sponzorů. Jedním z cílů tak bude posílení sponzorství.

Nový majitel chce také zasáhnout do kalendáře formule 1, ale ne v krátkodobém horizontu.

Maffei nevyloučil rozšíření počtu závodů nad současných 21. Potenciál k růstu vidí v Asii, ale také v Latinské Americe a samozřejmě doma v USA. Podle něj je potřeba být na atraktivnějších místech. „Myslím, že Miami nebo Las Vegas jsou velmi zajímavá místa, ale z dlouhodobého hlediska. Není to něco, co budeme řešit příští týden.“

Větší pozornost se má věnovat také digitálním médiím. Ty prý dnes tvoří méně než procento příjmů. Videa nebo data ze závodů by se mohla dostávat ve větší míře přímo k fanouškům. Samozřejmě se počítá také s věcmi, jako jsou virtuální nebo rozšířená realita.

Maffei si ale myslí, že zde jsou také další možnosti příjmů – například v oblasti hazardu.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud