Pérez: musíme si dát pozor na soupeře, novým pravidlům bych dal šanci

Pérez: musíme si dát pozor na soupeře, novým pravidlům bych dal šanci

Nejlepším umístěním Force Indie v šampionátu bylo dvakrát šesté místo v letech 2011 a 2013. V současnosti přitom indický tým okupuje čtvrtou pozici. Podle Péreze ale musí něco udělat, jinak ho předeženou soupeři.

Williams už na Force Indii ztrácí pouhé dva body a McLaren také není daleko. Pérez se proto domnívá, že je potřeba být ve střehu.

„Z nějakého důvodu jsme nebyli schopni maximalizovat potenciál v kvalifikaci a samozřejmě jsme měli také nevýhodu kvůli penalizaci v Rakousku. Ale myslím, že rychlost vozu je dobrá, v posledních dvou víkendech jsme ukázali, že máme rychlost na to, abychom bojovali o stupně vítězů, což je pro tým velmi povzbudivé. Je to důležité zvláště teď, kdy potřebujeme hodně bodů, abychom mohli bojovat s Williamsem, který odvádí skvělou práci a také s McLarenem, který se rovněž zlepšuje. 

Pérez ale jedním dechem dodává, že téměř domácí Silverstone letošnímu vozu zrovna dvakrát nesedne.

ESPN přináší rovněž Pérezova slova, ve kterých byl dal novým pravidlům šanci. „Myslím, že bezpečnost je něco, co se týká všech jezdců a mluvili jsme o tom. Současně si ale myslím, že je dobré pro formuli 1 věci změnit. Pokud to může show a udělá to závod více zábavný, pak to bude dobré pro všechny: média, jezdce, fanoušky a samotný sport.“

Doporučujeme

Články odjinud