Mohl by mít Renault zájem o Alonsa?

Mohl by mít Renault zájem o Alonsa?

Fernando Alonso má tři možnosti. Může odejít z formule 1 a věnovat se Le Mans a IndyCar, může zůstat u McLarenu nebo může přejít k jinému týmu.

Přestup Alonsa do jiného týmu je zřejmě nejméně pravděpodobnou variantou. Cyril Abiteboul připustil, že by o něj Renault mohl mít za jistých okolností zájem.

„Nechci povzbuzovat tyhle spekulace,“ řekl Abiteboul pro Marcu. „Myslím, že Fernando se musí nejprve rozhodnout, co chce dělat. Zda chce pokračovat ve F1 nebo ne. Máme vůči Fernandovi velký respekt, ale více se zajímáme o jezdce, kteří s námi chtějí spolupracovat v dlouhodobějším horizontu.“

„Mohli bychom se s Alonsem dohodnout, ale udělat to jen kvůli jednomu roku by nemělo smysl.“

U Renaultu nakonec zřejmě zůstanou současní jezdci. Důležité bude, co udělá Ricciardo. Zatím to vypadá, že Ricciardo má dveře zavřené do Ferrari i Mercedesu, a tak zůstane u Red Bullu. Helmut Marko by pak nemusel povolávat zpět Carlose Sainze.

„Zlepšujeme se a myslím, že je to jasné pro každého, pro tisk, pro fanoušky a především pro jezdce. Byli jsme svědky zájmu ze strany několika jezdců, kteří chtějí být s námi.“ Abiteboul ale dodává, že tým si chce udržet současné jezdce. 

„Pokud budeme mít dobré auto a dosáhneme jako tým pokroku, budeme mít řadu jezdců, kteří k nám budou chtít přijít.“

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Doporučujeme

Články odjinud