Magnussen nahradí u Renaultu Maldonada, píše Autosport

Magnussen nahradí u Renaultu Maldonada, píše Autosport

Už nějaký ten pátek se spekuluje, že by Kevin Magnussen mohl nahradit Pastora Maldonada u Renaultu. Podle Autosportu je to už téměř hotová věc.

Renault chystá na středu do Paříže představení svého týmu (nikoliv vozu). Zatímco se těšíme na možné odhalení zbarvení, které by mělo obsahovat žlutou barvu, můžeme se dočkat podstatně větších překvapení.

Podle Autosportu bude letos vedle Palmera jezdit Kevin Magnussen. Ten jezdil v roce 2014 za McLaren. Poté uvolnil místo Alonsovi a na konci loňského roku odešel z Wokingu úplně.

Autosport se odvolává na své zdroje, podle níž Magnussen podepíše smlouvu v „nejbližších dnech“.

Za koncem Maldonada nejen u Renaultu (Lotusu) ale zřejmě také ve formuli 1 jsou prý neshody mezi Renaultem a PDVSA. Ta je státní společností. Ve Venezuele přitom nyní panuje napjatá politická situace, neboť nedávné parlamentní volby vyhrála opozice. Ekonomická situace země – včetně obří inflace a nízké ceny ropy stabilitě také nepřispívají.

Podle Autosportu existuje ještě malá šance, že by se obě strany mohly vrátit k jednacímu stolu a dohodnout se, ale to je spíše v teoretické rovině.

Volné sedačky jsou ještě u Manoru a peníze PDVSA by tým určitě přijal bez mrknutí oka. Není ale jisté, že by PDVSA měla chuť se do F1 vrátit.

Foto: Getty Images / Dan Istitene 

Doporučujeme

Články odjinud