Lauda sbíral podpisy kvůli předsezónním testům

Lauda sbíral podpisy kvůli předsezónním testům

Niki Lauda běhal po paddocku a sbíral podpisy, které mají umožnit testování v Bahrajnu.

V Japonsku pokračuje spor o místo konání předsezónních testů. Niki Lauda sbíral podpisy od zástupců týmů. Prý ho o to, jako „jediného rozumného a neutrálního člověka“ požádalo Pirelli.

Pod dopis pro FIA se podepsalo sedm týmů: Ferrari, McLaren, Force India, Renault, Haas a Manor a samozřejmě Mercedes.

Tyto týmy požadují testování v Bahrajnu. Podle Motorsport.com ale některé týmy po podpisu trochu couvly s tím, že test v Bahrajnu nepožadují, ale nevadilo by jim, kdyby tam testovali jiní.

Mercedes a spol. argumentují tím, že nové pneumatiky je nutné otestovat za běžných teplot a ne v chladné v Barceloně. „Pokud nebudeme testovat v Bahrajnu, dva týdny před prvním závodem, nebudeme vědět, co se bude dít,“ uvedl Lauda.

Případné problémy bude možné podle Laudy vyřešit do Číny. Pokud ale týmy a Pirelli získají nekvalitní data z Barcelony, budou problémy v prvním čtyřech závodech.

Opozice

Týmy Red Bull, Toro Rosso, Williams a Sauber nepodepsaly. Lauda dokonce u Red Bullu ani pro podpis nebyl.

Red Bull argumentuje vysokými náklady pro menší týmy a obvinil Mercedes, že chce testovat v „teple“ kvůli problémům s chlazením. Lauda to označil za absolutní nesmysly a upozornil, že Mercedes vyhrál poslední dva tituly.

Lauda zase říká, že Horner chce vyvíjet vůz do poslední minuty a ironicky připomíná, že rozdíl mezi Barcelonou a Bahrajnem je sedm hodin v letadle.

Existuje tak dokonce možnost, že část týmů bude testovat ve Španělsku a zbytek odjede do Bahrajnu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud