Formule 1 potřebuje hrdiny, říká Horner

Formule 1 potřebuje hrdiny, říká Horner

Christian Horner si myslí, že týmy mají nad jezdci až příliš velkou kontrolu a dělají z nich stroje. Formule 1 podle šéfa Red Bullu potřebuje, aby měli piloti větší volnost.

Piloti musejí až příliš poslouchat rozkazy týmu, říkat naučené fráze jako politici a nesmí projevovat své emoce. Nejde jen o názory, donedávna byly téměř zakázány oslavy po vítězství. Problémy měl kvůli pálení pneumatik Vettel i Alonso, kterému traťový komisař podal španělskou vlajku.

„Potřebujeme, aby se piloti mohli více vyjadřovat, aniž by se poté stali terčem kritiky“, říká Horner.

„Potřebujeme, aby se jejich osobnosti naplno projevily. Mají své názory, charakter a my bychom se měli postarat o to, aby je viděli i fanoušci. Občas mám pocit, že závody jsou moc organizované. V podmínkách, jako byly ty v Maďarsku, se stačí podívat na Alonsa, který byl fantastický. Lewis startoval zezadu a podívejte se na Daniela, který předvedl neuvěřitelné věci.“

Horner na tradiční páteční tiskové konferenci se šéfy týmu kritizoval média, že jsou příliš negativní. Místo sportu prý řeší to, zda se pojede v Rusku, proč se tam závod nezruší, lidská práva v dalších zemích apod.

„O uplynulém víkendu jsem řekl některé věci, za kterými si stojím, protože bychom se měli soustředit na závodění.

F1 musí být o tom, že jezdci jsou hrdinové a v Maďarsku také byli. V tom je krása F1 a to nejen v případě Maďarska, ale také Německa.“

Doporučujeme

Články odjinud