Alonso by k McLarenu nemusel odejít sám

Alonso by k McLarenu nemusel odejít sám

Flavio Briatore je další velkou personou, která nepřímo potvrzuje nejen odchod Alonsa z Ferrari, ale také jeho návrat k McLarenu.

Luca di Montezemolo nedávno potvrdil, že Alonso odchází z Ferrari, aby znovu vyhrával. Totéž nyní potvrdil Flavio Briatore v rozhovoru pro italskou RAI.

„Fernando chce jít do týmu, ve kterém je možné v budoucnu vyhrávat, i když to teď není vidět na první pohled. Ferrari vždy zůstane v jeho srdci, je to tým, který miluje, i když se vždy hovořilo o dalším roce a nikdy se nic nestalo,“ říká Briatore. Podle Itala Alonsovi zkrátka došla trpělivost, navíc postrádal agresivnější přístup a nabírání nových inženýrů.

Vettel potřebuje perfektní auto

Briatore se také vyjádřil na adresu Sebastiana Vettela. „Při vší úctě, kterou k němu mám, si myslím, že potřebuje perfektní auto. Letos ho neměl a Ricciardo ho porazil“. Briatore proto Vettelovi přeje spektakulární Ferrari.

Německý Speed Week mezitím přináší informaci, že by Alonso nemusel do McLarenu odejít sám. Doprovodit by ho mohl současný závodní inženýr Andrea Stella a dokonce možná i sportovní šéf Ferrari Massimo Rivola. Ten by nahradil Sama Michaela.

Alonso by nebyl první. Společně s Massou odešel do Williamsu Rob Smedley, ačkoliv tam se prý jednalo o dvě samostatné akvizice a Smedley u Williamsu působí v jiné pozici. 

Doporučujeme

Články odjinud