Budete považováni za součást krvavého režimu, varují F1 Bahrajnci

Budete považováni za součást krvavého režimu, varují F1 Bahrajnci

Bahrajnští aktivisté vyslali velmi nepříjemnou zprávu všem, kdo chtějí navštívit Bahrajn kvůli dubnové Grand Prix formule 1.

FIA, Bernie Ecclestone a bahrajnská vláda stále trvají na konání závodu formule 1 na Šakiru, i když nepokoje v zemi dále pokračují. Nespokojení Bahrajnci apelovali na formuli 1, aby do jejich země nejezdila ze solidarity a úcty k obětem represí.

Jelikož se ale v postoji vedoucích představitelů tohoto sportu nic nezměnilo, místo další prosby přišlo důrazné varování. Sdružení mladých lidí z revoluce ze 14. února (The coalition of  the youth of 14 Feb revolution) zveřejnilo zprávu, ve které uvedlo, že bahrajnská vláda i nadále potlačuje lidská práva. Sdružení říká, že pokračuje prolévání nevinné krve a věznění nevinných lidí, a proto závod nepřipadá v úvahu.

"Tuto zprávu posíláme všem lidem, kteří mají zájem, všem pozorovatelům, účastníkům, správcům formule 1 a všem sponzorům a přispěvatelům těchto závodů," uvedlo sdružení. "My, Sdružení mladých lidí z revoluce ze 14. února, jasně prohlašujeme, že odmítáme zodpovědnost za reakce naštvaných lidí a za číkoliv bezpečnost. A to proto, že tento krvavý systém Khalifů schválně utrácí obrovské peníze, aby tímto závodem zakryl své zločiny."

Bahrajnští revolucionáři uvedli, že odmítají násilí, ale vzhledem k situaci ve své zemi nemůžou zaručit, že k němu nebude docházet. A pokud k němu docházet bude, všichni, kdo mají co dočinění s formulí 1, budou považováni za nepřátele bahrajnského lidu.

"Pokud budou pořadatelé trvat na konání závodu formule 1, může se stát, že to vyprovokuje naštvané reakce Bahrajnců," oznámilo sdružení. "Závod by se konal v okupované zemi, kde dochází k nepokojům a lidové revoluci."

"V důsledku toho by účastníci, pozorovatelé, správci a sponzoři (formule 1) byli považování za součást krvavého a zločinného systému Khalifů. Také by byli považováni za zodpovědné za prolévání krve Bahrajnců."

Doporučujeme

Články odjinud