Barrichello chce závodit pro Williams i příští rok

Barrichello chce závodit pro Williams i příští rok

Navzdory poměrně tvrdé kritice vůči Williamsu nemíní Rubens Barrichello letos v Grove skončit. Svoji rekordně dlouhou kariéru chce ještě prodloužit.

Williams letos zažil nejhorší úvod sezóny ve své historii, což mimo jiné stálo místo technického ředitele Sama Michaela. Barrichello tým kritizoval za špatné fungování a řekl, že si v takové situaci rozmyslí, zda bude chtít pokračovat. Teď už ví, že chce.

"Do Williamsu jsem přišel, protože jsem věřil tomuto projektu a organizaci, kterou má, skvělému zázemí atd. Takže tu není žádné ne, jsou tu samá ano a máme velký prostor pro zlepšení," řekl pro ITV.

"Je velmi smutné, že jsme letos měli nekonkurenceschopné auto, protože loni bylo auto OK a stačilo nám na něm stavět, což jsme neudělali. Příští rok to bude muset být velké zlepšení, bude to muset být velké a já chci být u toho, protože jsem tu poslední dva roky. Proto tu chci být, abych zajistil, že uděláme ten správný krok vzhůru."

Barrichellovi je 39 let a na kontě má rekordních 311 Grand Prix. Na důchod se ale ještě necítí. "Proč závodím? Protože to prostě miluju, mám obrovskou vášeň pro rychlost," vysvětloval. "Ne pro kroužení, na začátku roku jsme téměř jen kroužili."

"Takže musíme najít motivaci a chtít dál bojovat. Snad tým v budoucnu dokáže bojovat o pódia a vítězství. S mými zkušenostmi musíte dělat to, co můžete. Takže já potřebuji mít možnost chodit po továrně, poznávat lidi, kteří pracují na voze, a jejich ambice, vidět, jak to vypadá, kam se můžeme posunout další rok atd."

Doporučujeme

Články odjinud