Alonso je nevinen, ale sám se potrestal bolestí zad

Alonso je nevinen, ale sám se potrestal bolestí zad

Pilot Ferrari se po druhé zastávce v boxech dostal do napjaté situace, při které nevybíravě předjel Jeana-Erica Vergne. Žádný trest však nepadl. [AKTUALIZOVÁNO]

Alonso sice dojel pátý, nicméně o jeho konečném výsledku chvíli nebylo jasno. Za okamžik, při kterém se Alonso v souboji s Vergnem dostal mimo trať, však žádný trest nepadl.

"Samozřejmě nad rozhodnutím komisařů vždy visí jistý otazník. Když vedle sebe máte jiný vůz, musíte mu nechat místo. On mi místo nenechal, a tak jsem musel jet mimo trať. On jistě řekne, že jsem si zkrátil trať, abych ho předjel. Uvidíme. Ztratili jsme sice nějaký čas v provozu, ale čtvrté místo bylo dvacet sekund před námi, takže si myslím, že pátá pozice je maximum. Jeden mercedes dojel před námi, jeden za námi, jeden lotus před námi a jeden za námi. Podařilo se nám tedy minimalizovat ztrátu v Poháru konstruktérů," řekl Alonso.

Výlet Alonsa na obrubníky byl opravdu kodrcavou jízdou. Čidlo ve voze mělo dokonce ukázat, že střet vyprodukoval sílu odpovídající 25G. Z tohoto důvodu podstoupí preventivní prohlídku ve zdravotnickém středisku. Účast ve Velké ceně USA však není ohrožena. Jediné, co teď Alonsa trápí, je bolest zad. 

Felipe Massa dojel na osmém místě. V závodě se však rozhodně nemohl nudit, stal se účastníkem celé řady pohledných soubojů. Zároveň ale není spokojen se strategií, kterou mu tým připravil. Také nepovedená druhá zastávka v boxech napomohla tomu, že se propadl až za týmového kolegu Fernanda Alonsa. 

"Udělali jsme chybu. Nečekal jsem, že v posledním stintu budu používat střední směs. S týmem jsem o tom předem nediskutoval, protože jsem měl za to, že je měkká směs samozřejmost. Bylo by to lepší, v úvodu závodu jsem měl nejlepší auto na měkkých gumách. Čekal jsem tedy, že na měkké směsi i dojedu, ale dostal jsem střední. Nebýt tohoto problému, nebylo by těžké dojet v první pětce. 

Kdybychom se pokusili pouze o jednu zastávku, bylo by to velmi těžké. Nasazené tempo totiž bylo na zadní pneumatiky příliš ostré. Škoda, kdybychom nechybovali, mohli jsme mít více bodů," lituje Massa. 

Doporučujeme

Články odjinud