Alonso: Odejít z McLarenu bylo nejlepší rozhodnutí mého života

Alonso: Odejít z McLarenu bylo nejlepší rozhodnutí mého života

Bitva o titul se začíná rozjíždět i mimo závodní tratě, Fernando Alonso popíchl McLaren, který je teď pro Ferrari největším soupeřem.

V tabulce šampionátu jezdců je Alonsovi nejblíž Lewis Hamilton. Brit disponuje vozem, který vyhrál poslední tři závody, takže je v současnosti největším kandidátem na sesazení Španěla a Ferrari.

Ovšem o Hamiltonovi se poslední dobou často hovoří také v souvislosti s možným přestupem do Mercedesu. "Ano, možné to je," odpověděl Alonso na otázku listu AS, zda by podle něj mohl Hamilton opustit wokingskou stáj. "Poslední titul vyhráli v roce 2008 v poslední zatáčce posledního závodu. Je třeba se vrátit hodně do minulosti, abyste našli další titul."

"V posledních letech také nevyhráli. Odchod z McLarenu v roce 2007 byl nejlepším rozhodnutím mého života, takže Hamilton tu možnost může také zvážit, nevidím důvod, proč by nemohl."

Samotného Hamiltona si ale hodně váží. "Řekl jsem, že on je jediný, kdo dokáže vyhrávat, když nemá nejlepší auto. Jako jediný z našich soupeřů dokáže vyhrávat nezávisle na tom, jaké má auto. Když ostatní nemají dobré auto, nevyhrají."

Alonsovy tituly jsou sice ještě vousatější a Ferrari vyhrálo šampionát také naposledy v roce 2008, to mu ale na spokojenosti neubírá.

"Poslední tři sezóny si opravdu užívám. Od chvíle, kdy jsem přišel do Ferrari, jsem si připadal vítán. V závodech mám velkou motivaci. V letech 2010 a 2011 jsem se cítil velmi silný. Letos to jde zatím dobře, ale uvidíme, jak to dopadne."

Španěl má velkou šanci na zisk třetího titulu mistra světa. Ví, že klíčová bude výkonnost vozu, která se odvíjí od vývoje v továrně. "Ferrari má trochu větší prostor pro vývoj, protože trochu ztrácíme," řekl. "Nasadíme pár zajímavých nápadů. V Singapuru, Japonsku a Koreji budeme mít několik nových dílů."

Doporučujeme

Články odjinud