Zoufale potřebujeme konec dominance jednoho týmu, říká Horner

Zoufale potřebujeme konec dominance jednoho týmu, říká Horner

Formule 1 po třech letech dominance Mercedesu potřebuje podle Hornera více konkurence. O vítězství a tituly by neměl bojovat jen jeden tým.

Christian Horner si myslí, že formule 1 potřebuje mít v průběhu roku více závodů, jako byl ten letošní v Brazílii. 

Mercedes od roku 2014 dominuje. Předtím dominoval čtyři sezóny právě Red Bull. Podle Hornera to ale nebylo v takové míře a to i díky Alonsovi a Ferrari. Španěl byl ve hře o titul dvakrát ještě v posledním závodě.

„Nikdo nemá rád sériová vítězství,“ řekl Horner pro Motorsport.com. „Byli jsme z toho obviňování po dobu čtyřletého cyklu, který jsme měli. Ale v jednom roce bylo sedm vítězů v prvních sedmi závodech. Dva z těchto šampionátů se rozhodly až v poslední Grand Prix. Byl to souboj s Ferrari, McLarenem nebo ke konci s Mercedesem. Bylo tam daleko více konkurence.“

„Myslím, že F1 zoufale potřebuje více tohoto konkurenčního prvku.“ Ideální situace je podle šéfa Red Bullu taková, kdy tři až šest jezdců může bojovat o vítězství v Grand Prix.

Co chce Toto Wolff?

Toto Wolff několikrát řekl, že by bylo vhodnější neměnit pravidla, protože za takové situace se ostatní týmy postupně dotahují. Změna pravidel může opět přinést dominanci nového týmu. Horner to vidí jinak. „Jsem si jistý, že Toto by rád zmrazil pravidla po dobu pěti let. Ale já si myslím, že změna pravidel pro nás představuje velkou příležitost.“

Horner věří, že rudí býci mají vše, co potřebují k tomu, aby měli dobrou sezónu. Nová pravidla podle něj přinesou také větší rozdíly mezi jezdci.

Foto: Getty Images / Adam Pretty

Doporučujeme

Články odjinud