Že jsme nezískali Hamiltona? Nelitujeme toho, zní z Ferrari | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Že jsme nezískali Hamiltona? Nelitujeme toho, zní z Ferrari

Spekulace o možném přestupu Lewise Hamiltona k Ferrari nejednou rozvířily paddock formule 1, Brit však nikdy zásadní rozhodnutí opustit Mercedes neučinil. V Maranellu přesto nelitují toho, že britskou hvězdu do svých řad nezískali.

Svůj první titul mistra světa získal Lewis Hamilton ještě v McLarenu v roce 2008, tedy ve své teprve druhé sezoně ve formuli 1. Po raketovém startu kariéry pilota „královny motorsportu“ mnozí čekali, že po rychlém Britovi sáhne Ferrari.

Italskou značku však v námluvách předběhl Mercedes, se kterým Hamilton získal dalších šest titulů. Novináři několikrát přinesli spekulace o tom, že by britský pilot mohl přestoupit k Ferrari, aby našel novou motivaci, nikdy se tak ale nestalo.

Diskuze mezi oběma stranami probíhaly, jak předloni přiznal sám Hamilton, ve Ferrari ale podle Mattii Binotta nepanuje lítost nad tím, že velký přestup nikdy nebyl dotažen.

„Žádná lítost tady panovat nebude. Když činíme nějaká rozhodnutí, tak s vědomím toho, že jsou správná a dnes máme fantastického pilota Charlese Leclerca,“ uvedl Binotto pro Sky Sports News.

„Řekl bych, že v něm dřímá mnoho talentu. V dobrém autě bude soupeřem pro Lewise Hamiltona, tím jsem si jistý.“

„Zvolili jsme si a myslím si, že společně s Carlosem budeme velmi silní. Na žádnou lítost nedojde,“ je si jistý Binotto.

Šéf stáje s nejsilnější fanouškovskou základnou má nyní ve svých vozech dva mladíky, nízký věkový průměr jezdců Ferrari ale pro Binotta není důvodem k obavám.

„Máme velmi mladou jezdeckou sestavu, nejmladší ve Ferrari od roku 1968, ale naši jezdci Charles a Carlos (23 a 26 let; pozn. red.) jsou velmi silní, velmi talentovaní a i přes své mladí mají již množství z formule 1.“

„Byla to volba, ze které mám radost.“

Binotto zároveň ujišťuje, že do nové sezony nikdo nevstoupí ve výhodnější pozici než ten druhý.

„Není tu žádná jednička ani dvojka, oba pochopitelně budou mít na startu sezony rovné příležitosti. Jsem vážně rád, že spolu budou moci bojovat,“ řekl Binotto směrem k oběma jezdcům Ferrari.

Doporučujeme

Články odjinud