Verstappen věří, že by v roce 2017 byl připraven bojovat o titul

Verstappen věří, že by v roce 2017 byl připraven bojovat o titul

Pokud Red Bull postaví schopný vůz, změní prý i svůj přístup k soubojům.

Max Verstappen je přesvědčen, že pokud Red Bull bude mít v sezóně 2017 dostatečně konkurenceschopný monopost, on sám bude schopen bojovat o mistrovský titul.

Nizozemec se v letošní Velké ceně Španělska přesunul od týmu Toro Rosso do hlavní stáje Red Bullu a hned se radoval ze svého prvního vítězství, v průběhu sezóny však zažil také trpčí chvíle a několik kontroverzních incidentů se soupeři.

Verstappen však nejen veří, že je schopen bojovat o celkové vítězství v šampionátu, tvrdí také, že pokud bude jeho vůz dost silný, on sám změní svůj přístup k závodění.

„Ano, rozhodně, protože váš způsob přemýšlení se zcela změní, jakmile máte k dispozici vítězné auto,“ řekl. „Nemusíte neustále jezdit na 105 procent. Můžete trochu zvolnit, vzít i druhou pozici namísto toho, abyste bojovali o tu první.

Zatímco vím, že se člověk vždycky snaží získat co nejlepší výsledek, protože to je možná ta nejlepší šance vyhrát, někdy se to nemusí povést a lidé pak říkají, že jste příliš agresivní. Myslím ale, že celý váš způsob uvažování se změní.“

U Toro Rosso byla atmosféra napjatější

GettyImages-521523598.jpg

Přestože rivalita mezi Verstappenem a jeho týmovým kolegou Danielem Ricciardem je někdy na trati velká, Nizozemec prozradil, že se u Red Bullu cítí naopak uvolněněji než předtím u Toro Rosso, kde musel s Carlosem Sainzem jr. bojovat o postup do hlavního týmu Red Bullu.

„Myslím, že je to docela jednoduché,“ řekl. „U Toro Rosso se snažíte předvést, abyste byli povýšeni do toho velkého týmu. Proto pak všechno může být obecně vypjatější.

Jakmile se do toho velkého týmu dostanete, jste tam, víte. A pak už můžete začít pracovat na tom, abyste zajížděli dobré výsledky a bojovali o vítězství nebo pódia. Proto si myslím, že je to celé více uvolněné.“

Na dotaz, co se od Ricciarda zatím přiučil, Verstappen dodal: „Řekl bych, že jsou to zkrátka zkušenosti. On to auto zná, samozřejmě, mnohem lépe než já. Už s tím autem najezdil opravdu hodně. Jde zkrátka obecně o zkušenosti.

Člověk ví, že když pokazí jedno kolo, tak si pak řekne, 'OK, dejte mi čerstvou sadu gum, já z nich dostanu téměř sekundu'. Jako jezdec to prostě cítíte.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud