Verstappen odsoudil pálení týmového oblečení Mercedesu | Foto: Getty Images / Dan Istitene

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Verstappen odsoudil pálení týmového oblečení Mercedesu

Někteří fanoušci v Maďarsku pálili týmové oblečení Mercedesu, jak odhalilo video na sociálních sítích. Takové chování odsoudil úřadující mistr světa Max Verstappen.

Na videu se objevil fanoušek, který soudě dle svého oranžového outfitu patřil do tábora podporovatelů Verstappena a Red Bullu. Tento příznivec nizozemského závodníka zapálil černou kšiltovku s logem Mercedesu.

Pár týdnů před tím navíc uniklo jiné video zachycující podobný incident, který se odehrál na Red Bull Ringu během Velké ceny Rakouska.

Na takové chování fanoušků se na okruhu nedaleko Budapešti ptali novináři právě Verstappena. Nizozemec ho označil za „pochopitelně neakceptovatelné.“

„Ne, rozhodně s tím nesouhlasím, protože je to nechutné,“ rozpovídal se dále Nizozemec.

„Myslím si, že většina fanoušků se prostě věnovala fandění během celého závodu a poté i pod pódiem, kde vítali každého z jezdců. Tak by to mělo být.“

„Ale tahle videa, na kterých je spalováno týmové oblečení, jsou prostě nechutná.“

Byla to především minulá sezona, která rozdělila publikum formule 1 na dva znepřátelené tábory. Fanoušci Verstappena po posledním závodě slavili titul mistra světa svého oblíbence, zatímco příznivci Hamiltona cítili křivdu kvůli kontroverznímu závěru GP Abú Zabí.

I v průběhu této sezony už došlo k vyhrocenějším situacím na tribunách. Hamiltonovi fanoušci slavili Verstappenovu chybu během kvalifikace na britskou Grand Prix a poté na něj bučeli během rozhovoru.

Chování diváků na Silverstonu tehdy komentoval Lewis Hamilton. Brit bučení na rivala odsoudil a směrem k fanouškům prohlásil, že se „dokážeme chovat lépe“.

Týden po Silverstonu poté navštívilo na 50 tisíc nizozemských fanoušků rakouskou Velkou cenu na Red Bull Ringu. Ti naopak slavili Hamiltonovu nehodu během kvalifikace.

K událostem z Rakouska se pojí i množství zpráv o sexuálním obtěžování. V reakci na tyto incidenty formule 1 založila iniciativu „Drive It Out“, která si klade za cíl vymýtit urážlivé chování z prostředí velkých cen.

Doporučujeme

Články odjinud