Verstappen je maximálně připraven získat titul

Verstappen je maximálně připraven získat titul

Devatenáctiletý Max Verstappen je pevně přesvědčen o tom, že již v nadcházející sezóně může získat titul světového šampióna.

Mladý Holanďan vletěl v roce 2015 na scénu formule 1 jako vítr a již od prvních závodů ukazoval na trati svůj obrovský talent. Verstappen získal již ve své premiérové sezóně devětačtyřicet bodů a obsadil celkové dvanácté místo. O rok později po čtyřech velkých cenách u Toro Rosso povýšil do týmu Red Bull a hned v prvním závodě v barvách rakouské stáje slavil vítězství v Barceloně. V sezóně 2016 nakonec posbíral více než dvě stovky bodů a obsadil konečné páté místo. Tomu se říká kariérní progres.

Mnoho odborníků předpokládá, že nová pravidla pro sezónu 2017, která donutí inženýry a designéry pracovat na monopostech zcela od začátku, budou nahrávat do karet právě týmu Red Bull. Pokud se rakouská stáj s novým monopostem dotáhne na dominantní Mercedes, nebude Verstappenovi nic bránit v boji o zisk mistrovského titulu.

„Jestli jsem připravený získat titul mistra světa? Ano, jsem,“ řekl Max Verstappen nizozemskému deníku De Telegraaf.

„Byl jsem připravený již od mého prvního závodu za Toro Rosso v roce 2015. Kdybych již tehdy měl dobré auto, jistě bych získal více vítězství. Poslední dvě sezóny jsem se učil z mých vlastních chyb. Poučil jsem se ze svých nehod a nepovedených zastávek v boxech. Pokud ovšem sedíte v nejlepším voze, mnoho z těchto věcí prostě zmizí a závodění se zdá být mnohem jednodušší,“ dodal talentovaný Nizozemec.  

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud