Talent porazil peníze? Force India odmítla kvůli Oconovi nemalé peníze

Talent porazil peníze? Force India odmítla kvůli Oconovi nemalé peníze

Esteban Ocon je považován za velký talent. U Force Indie mu zřejmě věří natolik, že odmítli jezdce s velkými balíky peněz.

Neznáme samozřejmě úplně zákulisí jednání o nových smlouvách a přestupech, ale některé informace se ven dostaly.

Na Manor byly upřeny zraky několika týmů. Esteban Ocon byl dlouho spojován s Renaultem, u kterého působil jako rezervní jezdec, ale nakonec ho uvidíme ve voze Force Indie.

Podle Auto Motor und Sport vybrala Force India Ocona kvůli talentu. Tým měl možnost angažovat Nasra nebo Palmera. Oba by přinesli do týmu dvoucifernou částku (v milionech dolarů). Ocon přijde zřejmě téměř s prázdnou. Na cestu dostane od mateřského Mercedesu jen slevový poukáz na pohonné jednotky. Force India ušetří 3 miliony.

Lidé z Force Indie velmi pečlivě analyzovali Oconovy výsledky u Manoru. V posledních dvou kvalifikacích sice byl Wehrleinem poražen, ale v obou případech to nebyla jeho vina – strategická chyba týmu a starší verze křídla na jeho voze.

Kromě toho u Force Indie analyzovali také GPS data obou jezdců Manoru. Oba také dobře znají, protože pro ně v minulosti testovali. 

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff má z angažování Ocona radost. Ocenil jeho skvělé výsledky v juniorských sériích, ale také chování mimo vůz.

„Je to pozitivní vývoj ve formuli 1, že talent zvítězil nad penězi,“ uvedl Wolff. „V následujících letech uvidíme některé z nejpůsobivějších mladých jezdců, jak bojují, aby se dostali až na vrchol.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud