Spekulace z Wokingu: překvapivý možný nástupce Dennise a nový sponzor

Spekulace z Wokingu: překvapivý možný nástupce Dennise a nový sponzor

Ron Dennis sice prohlašuje, že ve vedení McLarenu zůstává, ale spekulace o jeho konci spíše zesilují. Objevují se také jména jeho možných nástupců.

Dennis sice říká, že v čele McLarenu zůstává, ale zbývající dva akcionáři, kteří vlastní 75 % firmy, s nim už prý nechtějí prodloužit smlouvu. 

Podle BBC se v průběhu Grand Prix USA objevilo několik jmen potenciálních nástupců. Jména jako Ross Brawn nebo Martin Whitmarsh asi není potřeba blíže představovat. Padlo také jméno bývalého šéfa maloobchodního řetězce J Sainsbury plc Justina Kinga. Ani jeden z nich to ale nakonec zřejmě nebude.

Favoritem je úplně jiné a velmi překvapivé jméno – Zak Brown (*1971). Američan má k motorsportu více než blízko. Je to bývalý zkušený závodní jezdec (v GT) a majitel sportovní marketingové agentury JMI (Just Marketing International). Kromě toho je spolumajitelem závodního týmu United Autosports.

Brownovo jméno se v souvislosti s F1 v poslední době neskloňuje poprvé. Liberty Media s ním údajně počítá na post obchodního ředitele.

Nový sponzor

McLaren už je velmi dlouho bez titulárního sponzora. Dennis v minulosti řekl, že něco jako titulární sponzor je přežitek. Problém je, že McLaren nezískává ani menší významné sponzory. Brown by tuto situaci mohl změnit.

Jedna změna ale zřejmě přijde už velmi brzy. Po 21 letech prý končí partnerství mezi McLarenem a společností Exxon Mobil, která se přesouvá k Red Bullu.

Novým sponzorem a dodavatelem paliv a maziv má být společnost BP / Castrol. V F1 by nešlo o žádného nováčka. Partnerem McLarenu byl Castrol na přelomu 70. a 80. let. Později Castrol sponzoroval například Brabham, Lotus, Jaguar a velmi dlouho Williams.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud