Situace není dobrá, v trénincích budeme testovat, přiznává McLaren

Situace není dobrá, v trénincích budeme testovat, přiznává McLaren

McLaren připustil, že výkonnost jeho vozu v prvních letošních předsezónních testech formule 1 v Barceloně byla velmi vzdálena té, jakou by si tým představoval.

Stáj z Wokingu podle všeho čeká další náročná sezóna. Její výhradní dodavatel Honda přišla pro letošní sezónu s přepracovanou pohonnou jednotkou, která se však v prvních testech neukázala ani jako spolehlivá a ani jako výkonná.

Týmy mají před prvním víkendem letošní sezóny, Velkou cenou Austrálie, k dispozici ještě čtyři dny testů, které začínají zítra. Šéf týmu Eric Boullier však nevidí situaci pozitivně.

„Není to dobré, vůbec nejsme na úrovni, kterou jsme chtěli dosahovat,“ řekl Boullier Autosportu. „Moc jsme toho nenajezdili, a když už jsme jeli, nebylo to zrovna rychlé. Přesto jsme odjeli pár kilometrů, začali jsme pracovat na autě a chápat, jak funguje.“

V prvních dvou dnech přišel McLaren o velké množství času na trati kvůli problémům s olejovou nádrží a také spalovacím motorem. Podle Boulliera je nepravděpodobné, že McLaren stihne připravit všechno ještě před závodem v Melbourne.

„Neexistuje žádné řešení, jak bychom mohli získat zpět ztracený čas,“ řekl. „Teď se musíme dostat k jádru věci a stanovit si nový seznam priorit. Některé pátky v úvodu sezóny pak pojmeme jako test toho, co jsme měli udělat tady. Nic nejde jen tak vytvořit, nemůžete vytvořit čas. Když čas ztratíte, tak je zkrátka ztracen.“

Boullier věří, že šasi McLarenu naplňuje očekávání týmu, což však nestačí. Svou trochou do mlýna bude muset přispět také Honda.

Ohledně cílů pro sezónu 2017 Boullier řekl: „Záleží na tom, o kterých mluvíte. Téměř všechny cíle, které jsme si my v McLarenu stanovili, jsme dosáhli. Naše cíle na trati jsou však odlišné. Podle toho, co jsem viděl tento týden, musíme počkat na Hondu, aby věci trochu napravila.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud