Sauber už letos vylepšený motor Ferrari nenasadí

Sauber už letos vylepšený motor Ferrari nenasadí

Jedno thajské kuře ukázalo na problém Sauberu. Švýcarský tým současně potvrdil, že letos již nenasadí vylepšenou pohonnou jednotku Ferrari.

Ferrari v Monze využilo poslední tři vývojové žetony. Vylepšení dostal Haas, ale Sauber ho letos už chtít nebude. Nasazení nového spalovacího motoru, turba a MGU-H by přineslo jezdcům Sauberu penalizaci 20 míst.

Sauber po vstupu nového majitele opět vyvíjí a chce získat bod, aby přeskočil desátý Manor. Kaltenbornová připustila, že vylepšená pohonná jednotka by týmu přinesla spíše škodu než užitek.

„Musíte vzít v úvahu penalizaci, kterou dostanete a co získáte na oplátku,“ uvedla pro Autosport. „Nechceme riskovat penalizaci, protože by to bylo velmi těžké.“

Kuře ukázalo na problém

Marcus Ericsson měl během tréninku v Thajsku nehodu na kole. Při rychlosti 45 km/h se střetl s kuřetem. Jeho závodní víkend v Malajsii pár modřin neohrozí, ale na stůl se dostalo téma rezervního jezdce. Koho by Sauber v případě problémů některého z jezdců posadil do vozu?

Není to teoretická situace. V roce 2011 boural Pérez v Monaku, v Kanadě se pak necítil dobře a Sauber musel navštívit garáž Ferrari a vyžádat si de la Rosu.

„Před několika lety jsme měli podobnou situaci, když jsme neměli rezervního jezdce. Jsou to složité situace. Skutečně bychom teď měli problém,“ připustila šéfka Sauberu.

Je to docela paradoxní, protože to není zase tak dlouho, co měl Sauber smlouvu s větším počtem jezdců, než má Red Bull se svými dvěma týmy.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud