Sauber potvrdil, že bude příští rok jezdit s letošními pohonnými jednotkami

Sauber potvrdil, že bude příští rok jezdit s letošními pohonnými jednotkami

Sauber učinil strategické rozhodnutí a v příštím roce bude jezdit s letošní pohonnou jednotkou Ferrari.

Včera se objevily informace, že Sauber bude příští rok jezdit s letošními pohonnými jednotkami Ferrari.

Informaci přinesl Auto Motor und Sport. Kaltenbornová tuto spekulaci pro web F1i.com potvrdila, ale pouze z poloviny. Švýcarský tým bude příští rok opravdu jezdit s letošními pohonnými jednotkami Ferrari a to s nejnovější specifikací – kterou mají momentálně ve voze jezdci Ferrari.

Druhá část původní spekulace ale prý pravdivá není. Sauber rozhodnutí neučinil kvůli tomu, že se nový majitel našel pozdě a tým neměl peníze na vývoj nového vozu a je ve skluzu.

„Chceme soustředit zdroje, které máme, na vývoj šasi, na vývoj výkonnosti a svým způsobem opustit stranu motoru,“ uvedla Kaltenbornová.

„Bylo to čistě strategické rozhodnutí, které bylo přijaté ještě předtím, než byla pravidla pro příští rok hotová. Prohlášení, že to bylo přijato z toho důvodu, že jsme v prodlení s našim vývojem, není správné. Jedeme absolutně podle plánu. Nemáme žádné zpoždění.“

Kaltenbornová ale připustila, že příchod nového majitele přinesl potřebnou stabilitu.

S rok starou pohonnou jednotkou letos jezdí pouze Toro Rosso. „Naši inženýři byli přesvědčení, že pokud existuje nějaká nevýhoda, kterou byste mohli mít z hlediska pohonné jednotky, tak ji chtějí kompenzovat prostřednictvím vývoje šasi.“

Auto Motor und Sport také psal, že existuje spekulace, podle které by mohl Sauber v roce 2018 přejít k Hondě. Kaltenbornová to nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. Řekla jen, že Sauber je vždy přístupný novým myšlenkám.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud