S motorem od Mercedesu bychom vyhráli, myslí si Boullier

S motorem od Mercedesu bychom vyhráli, myslí si Boullier

McLaren se potýká s velkými problémy. Motor od Hondy neposkytuje potřebný výkon a není ani spolehlivý.

„Dobře, ale ve skutečnosti jsem unavený, velmi unavený,“ začal Eric Boullier svůj rozhovor pro španělský AS v reakci na dotaz, jak se má.

„Je pravdou, že máme více problémů, než se očekávalo. Věděli jsme, že můžeme mít problémy, ale upřímně ne tolik, jak jsme viděli. Neustále pracujeme na tom, aby jich bylo méně a byli jsme schopni jezdit více.“

Podle Boulliera nejsou problémy jen na straně Hondy, ale i McLarenu. Jedná se o problémy, které nebylo možné odhalit před testy. 

Před sezónou McLaren doufal, že by letos mohl bojovat o pódia. Jak to vidí nyní? „Nevím, jak jsem řekl. Pokud budeme mít dobrý motor, můžeme být konkurenceschopní. Je to jednoduché.“

Nejdelší stint McLarenu v testech měl délku 11 kol. Logicky proto padla otázka na šanci, že vůz dokončí v Austrálii závod. „Oooh... Doufám, že ano, ale nevím,“ reagoval Boullier.

V rozhovoru se španělskými médii musel padnout dotaz také na Alonsa. Podle Boulliera je Alonso nejlepším jezdcem. Ohledně prodloužení smlouvy je prý ještě brzy, ale s Alonsem už nějaká jednání probíhají.

„Má smlouvu s námi a chce vyhrát s námi,“ reagoval Boullier na jednání mezi Alonsem a Mercedesem. Podle něj je to normální.

Padl i dotaz, kde by byl McLaren, kdyby stále používal motor Mercedesu. Boulliera tento dotaz rozesmál. Několikrát ale nad tím prý sám přemýšlel. Dokázal by McLaren s motorem Mercedesu vyhrát? „Věřím, že ano,“ odpověděl. Projektu McLaren Honda ale Boullier i nadále věří.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud