Rosberg: Život není jen „kroužení dokola“

Rosberg: Život není jen „kroužení dokola“

Úřadující mistr světa Nico Rosberg si plnými doušky užívá závodního důchodu a chce opět získat veškerou ztracenou energii, kterou v loňském roce vložil do závodění.

Rosberg se o svém „novém“ životě a plánech do budoucna rozhovořil na Světovém ekonomickém kongresu ve švýcarském Davosu. Podle jednatřicetiletého vítěze třiadvaceti velkých cen nabízí život mnohem víc, než jen závodění. Německý ex-pilot formu 1 se těší třeba na to, že si po jedenácti letech bude moci opět zalyžovat.

„Náhle mám svobodu pustit se do nových výzev. Objevuji, čemu bych se mohl v budoucnu věnovat. Na příklad obnovitelná energie je něco, co by mohlo být zajímavé. Nabízí mnoho možností včetně elektrických vozů,“ řekl o svých plánech do nadcházejících let Nico Rosberg.

Rosberg je také otcem roční dcerky Alaϊi a rád by se právě s dětmi podělil o svoji slávu. Němec žijící v Monaku má do budoucna v plánu věnovat se i charitativním činnostem.

„Chystám se navštívit těžce nemocné děti, které by moje návštěva potěšila,“ řekl Rosberg novinářům v Davosu.

Nico Rosberg se ve Švýcarsku rovněž rozhovořil o svém odlišném přístupu k závodění, který mu v loňské sezóně dopomohl k zisku titulu světového šampióna. Dle svých vlastních slov se mistr světa z roku 2016 více zaměřil na mentální přípravu prostřednictvím meditace.

„Způsob, jakým jsem se meditaci věnoval, byl hlavně o tréninku koncentrace a snaze naučit se ovládat moji mysl. To se vám skutečně může podařit, pokud tomu věnujete trochu času. Také jsem se naučil, jak se oprostit od emocí a myšlenek. To mi pomohlo uvolnit mou mysl pro jiné, důležitější věci. Díky těmto faktorům jsem se stal ještě silnějším.“ 

Foto: Getty Images / Clive Manson

Doporučujeme

Články odjinud