Rosberg by rád obnovil dobré vztahy s Hamiltonem

Rosberg by rád obnovil dobré vztahy s Hamiltonem

Šampión sezóny 2016 Nico Rosberg by se nebránil obnovení kamarádského vztahu, který dříve panoval mezi ním a Lewisem Hamiltonem.

Nico Rosberg a Lewis Hamilton se spolu znají velmi dlouho. Poprvé se potkali v jednom týmu již v motokárové sérii Formula A, kde oba závodili pro stáj MBM. I když tehdy obě budoucí hvězdy formule 1 pojilo přátelství, soutěžili mezi sebou téměř ve všem. Jejich soupeření neprobíhalo jen na trati, ale i mimo ni. Rosberg s Hamiltonem se utkali na příklad i v pojídání pizzy na čas.

Cesty obou pilotů se rozešly v roce 2002. Nico Rosberg zamířil do formule BMW, zatímco jeho britský parťák přestoupil do formule renault. Po několika sezónách v juniorských formulích zamířil Rosberg do světa „královny motorsportu“ v roce 2006, kde se upsal týmu Williams. Lewis Hamilton ho následoval o rok později, kdy do formule 1 vstoupil v barvách stáje McLaren.

Oba jezdci se po mnoha letech opět objevili v jednom týmu v roce 2013. K týmu Mercedes, ve kterém již působil Rosberg, přestoupil Lewis Hamilton a položil tak základ pro velkou rivalitu. Tovární Mercedes se stal nejsilnějším týmem ve startovním poli formule 1, čímž své dva piloty katapultoval do rolí největších favoritů na zisk titulu mistra světa. Souboje o vítězství v šampionátu byly posledním hřebíčkem do rakve někdejšího přátelství Lewise Hamiltona a Nica Rosberga.

Nico Rosberg však svoji kariéru ve formuli 1 v listopadu uzavřel. I proto si německý pilot myslí, že původní přátelský vztah mezi ním a Hamiltonem by mohl být obnoven.      

„Myslím, že to zabere trochu času, než k si sobě najdeme cestu. Ale kdo ví, já nejsem proti tomu, abychom se opět stali přáteli. Období soupeření skončilo. Konec konců, před patnácti lety jsme byli nejlepší kamarádi,“ řekl Rosberg na předávání cen Laureus Sports awards. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud