Rosberg by byl radši, kdyby jej u Mercedesu nahradil Alonso

Rosberg by byl radši, kdyby jej u Mercedesu nahradil Alonso

Mistr světa formule 1 Nico Rosberg, který vloni po zisku svého titulu ukončil kariéru, by jako svého nástupce u Mercedesu preferoval Fernanda Alonsa. Z pohledu spolupráce s Lewisem Hamiltonem by to sice nefungovalo, přestup by podle něj ale ocenili fanoušci.

V rozhovoru pro španělské noviny Marca již bývalý pilot F1 řekl, že by si vybral Alonsa místo Valtteribo Bottase, pro kterého se nakonec rozhodl Mercedes.

„OK, protože jsem teď fanoušek a jsem na druhé straně barikády, tak se mi odpovídá velmi snadno,“ řekl Rosberg. „Každý by řekl, že Alonso, a já to říkám také, protože pak by tam s Hamiltonem byly pořádné ohňostroje.“ (smích)

„Z pohledu fanouška by to bylo pěkné, ale z pohledu týmu by to nefungovalo. Našli proto skvělé řešení. Bottas je rychlý, a i když bude Hamilton jezdit na velmi, velmi vysoké úrovni a bude těžké ho zdolat, tak já jsem ukázal, že je to možné.“

Bottasovi přitom Rosberg věří. „V prvním závodě v Austrálii ho mám na pole position!“

V souvislosti s nečekaným rozhodnutím Rosberga odejít z formule 1 se v médiích mluvilo o tom, že němcovo rozhodnutí velmi zaskočilo Nikiho Laudu. Rosberg však nyní řekl, že osobně na něj Lauda nikdy naštvaný nebyl.

„Naštvaný? Mají ke mně velký respekt a já si toho vážím. S Laudou to bylo komplikovanější, a i když to v tisku vypadalo, že byl rozzlobený, tak při přímém kontaktu se mnou takový nebyl.“

„Osobně mi řekl, že přede mnou smeká. Po třech letech velmi dobré spolupráce mě velmi podpořil.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud