Ricciardo: Hamilton nedostane nic zadarmo

Ricciardo: Hamilton nedostane nic zadarmo

Australský pilot stáje Red Bull Racing Daniel Ricciardo věří, že v sezóně 2017 bude jeho tým vyrovnaným soupeřem pro Mercedes.

Ricciardo tráví zimní přestávku tvrdým tréninkem, od kterého si v kombinaci s novým monopostem a motorem Renault slibuje dobré výsledky v nadcházející sezóně. Sympatický Australan je přesvědčen, že jeho tým dostane v bitvě o mistrovský titul „stříbrné šípy“ až na hranici možností.

„Ano, jistěže s nimi budeme moci soupeřit,“ řekl Daniel Ricciardo v rozhovoru pro oficiální webové stránky formule 1.

„Pokud se ve vývoji vozu budeme držet toho, co jsme dělali loni, tak Hamilton nedostane nic zadarmo, věřte mi,“ doplnil Australan své vyjádření.

Nové monoposty by měly být velmi náročné na fyzickou kondici, sedmadvacetiletý pilot rakouského týmu se proto pečlivě věnuje tréninku. Ricciardo strávil podstatnou část ledna v Los Angeles, kde nalezl výborné tréninkové podmínky spojené s příjemným podnebím.

„Byla to zábava věnovat se ještě více fyzické přípravě, navíc když jsem mohl trénovat v Los Angeles! Je to nádherné místo s výborným zázemím. Letos jsem navíc mohl trénovat tvrději, aniž bych musel sledovat svoji váhu a svalovinu,“ pochvaloval si zimní přípravu Ricciardo.

O komplexnosti Australanova tréninku před novou sezónu svědčí i seznam aktivit, které si pilot formule 1 na americkém západním pobřeží vyzkoušel.

„Co jsem dělal? Všechno! Cyklistiku, posilování, box…a takhle bych mohl pokračovat dlouho,“ popsal svůj tréninkový program Daniel Ricciardo.   

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud