Ricciarda překvapil Williams, Verstappen je optimistický

Ricciarda překvapil Williams, Verstappen je optimistický

Red Bull vypadal v pátek, minimálně v prvním tréninku na Interlagosu, velmi silně. Odpoledne se Daniel Ricciardo s Maxem Verstappenem zařadili za Mercedes a Williams, ale před Ferrari.

Daniel Ricciardo (4./5.)

Australan očekává zlepšení Red Bullu v zítřejším programu Velké ceny Brazílie. Ricciardo připustil, že měl vinou vysokých teplot ke konci dlouhé jízdy problém s pneumatikami. Nižší teploty a déšť předpovídaný pro zítra však podle něj zajistí, že se již podobné problémy nebudou opakovat.

„V dnešních dlouhých jízdách jsem neměl pocit, že jsme byli ke konci tak silní, když se ale trať ochladí, bude to úplně jiné,“ řekl Ricciardo.

„Samozřejmě se pokusíme zlepšit, myslím ale, že zítra to bude jiný příběh. Myslím, že déšť bude fajn. Bude zábava to trochu změnit. Pokud bude zítra a v neděli i chladněji, tak by to mělo být lepší i pro pneumatiky.“

Ricciardo zároveň přiznal, že jej překvapila rychlost jezdců Williamsu, když Valtteri Bottas a Felipe Massa obsadili třetí a čtvrté místo.

„Myslím, že rychlost v porovnání s Mercedesem a Ferrari je docela normální. Překvapením je Williams. Je dobré mít tady na čele další tým, pokud tomu tak zůstane, bude to v neděli vyrovnanější.“

Max Verstappen (2./6.)

Podle jeho týmového kolegy Verstappena, který v prvním tréninku nestačil na Lewise Hamiltona pouze o 96 tisícin, je Mercedes v Brazílii příliš daleko.

„Myslím, že první trénink byl ve skutečnosti velmi dobrý, pro druhý trénink jsme ale udělali nějaké změny,“ řekl Verstappen.

„Krátké jízdy nebyly skvělé, pro dlouhé jízdy jsme to ale dokázali otočit, takže to všechno vypadá opravdu dobře. Mercedes se stále zdá být příliš daleko vpředu, pak jsme za nimi ale my.“

Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud