Räikkönen ukazuje, že není šampionem pro nic za nic, říká Arrivabene

Räikkönen ukazuje, že není šampionem pro nic za nic, říká Arrivabene

Finský závodník letos podstatně více drží krok se Sebastianem Vettelem než loni.

Kimi Räikkönen ukazuje, že není šampionem pro nic za nic. Po jeho výkonu ve Velké ceně Singapuru to prohlásil šéf týmu Ferrari Maurizio Arrivabene.

Fin v ulicích Singapuru tlačil na Lewise Hamiltona a když jej donutil k chybě, dokázal se před něj dostat. Třetí pozici nakonec při zastávce v boxech znovu ztratil, když Hamilton dostal od Mercedesu povolení vymáčknout víc z pohonné jednotky a zrychlit.

Räikkönen již podruhé za sebou dokončil na čtvrté pozici, tentokrát přitom zastínil týmového kolegu Sebastiana Vettela, jenž musel do závodu startovat z poslední pozice.

V průběžném pořadí šampionátu nyní Vettel drží čtvrté místo, Räikkönen je však pouze o pět bodů pozadu. V sezóně 2015 touto dobou ztrácel 113 bodů.

„Co se Kimiho týče, ukazuje, že není mistrem světa pro nic za nic,“ řekl Arrivabene. „Byl velice, velice dobrý, zejména, když předjel Hamiltona, ačkoliv Hamilton udělal malou chybu.

Někdy ale uděláte chybu, protože na vás tlačí jiný jezdec. Kimi je dost zkušený na to, aby to vycítil a podle mého názoru to bylo skvělé.“

Arrivabene pochválil také Vettela, který po startu z chvostu pole projel pod šachovnicovou vlajkou na pátém místě.

„Sebastian měl fantastický závod, strategické volby byly správné a on byl schopen využít toho na maximum. Bylo to fantastické,“ řekl.

GettyImages-607540460.jpg

I mercedes je možné předjet

Räikkönenův úspěšný útok na Hamiltona v Singapuru byl teprve šestým případem, kdy byl v letošní sezóně pilot Mercedesu předjet přímo na trati, nepočítáme-li starty.

Ve Velké ceně Číny si Hamilton z kontaktu v první zatáčce odvezl poškození, což postupně vyústilo ve ztrátu pozic při soubojích s Danielem Ricciardem a Kimim Räikkönenem.

Obhájce titulu startoval v ulicích Baku kvůli chybami pokažené kvalifikaci desátý. Během závodu se před něj dokázal dostat Valtteri Bottas, který stejným manévrem předjel také Maxe Verstappena.

GettyImages-541189936.jpg

Nico Rosberg byl v závodě v Monaku udivený špatnou výkonností svého vozu. Zatímco Hamilton vyhrál, Němec na cílové čáře stihl přijít o šesté místo v souboji s Nikem Hülkenbergem.

Na Silverstonu pak Rosberg musel kapitulovat za vlhkých podmínek, když se před něj skvělým manévrem vnějškem v Becketts dostal Max Verstappen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud