Räikkönen je stejně dobrý jako Alonso nebo Hamilton, ale má jednu slabou stránku, porovnává de la Rosa

Räikkönen je stejně dobrý jako Alonso nebo Hamilton, ale má jednu slabou stránku, porovnává de la Rosa

Bývalý pilot formule 1 Pedro de la Rosa věří, že Kimi Räikkönen se může rovnat Fernandu Alonsovi či Lewisi Hamiltonovi, má však oproti nim jeden zásadní nedostatek. Aby zajel dobrý výsledek, musí mu sedět auto.

Räikkönen přišel do formule 1 spolu s Alonsem v roce 2001. Už po jedné sezóně u Sauberu přestoupil do McLarenu, kde byl následujících pět sezón.

V roce 2007 přišel do Ferrari jako nástupce Michaela Schumachera a hned v prvním roce se stal mistrem světa. Rok 2007 byl vrcholem jeho kariéry a na titul od té doby nedokázal navázat.

„Kimi je velmi rychlý, je to mistr světa. Pro svůj jezdecký styl ale potřebuje auto, které bude mít stabilní přední část. V opačném případě se mu nepřizpůsobí,“ řekl de la Rosa v podcastu F1 Beyond the Grid.

„To je rozdíl mezi Hamiltonem a Alonsem. Dejte Fernandovi jakýkoliv vůz a on ukáže svou rychlost. Tito jezdci jsou schopni se přizpůsobit. Kimi neví, jak se adaptovat.“

De la Rosa byl v roce 2006 týmovým kolegou Räikkönena v McLarenu. „V letech 2005 a 2006 jsme v McLarenu spolupracovali s Michelinem a (Juanem Pablem) Montoyou. Já jsem měl problémy, ale Kimi byl velmi rychlý,“ vzpomíná Španěl.

„Za určitých podmínek je Kimi stejně dobrý jako Alonso a Hamilton, ale oni jsou na tom lépe, protože ne každý vůz se chová způsobem, jaký Kimi potřebuje.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud