Potvrzeno! Red Bull bude pohánět motor TAG Heuer

Potvrzeno! Red Bull bude pohánět motor TAG Heuer

Spekulace se potvrdily. Red Bull bude příští rok pohánět motor Renault, který ale bude mít název TAG Heuer podle sponzora a výrobce hodinek.

Není to blesk z čistého nebe. Christian Horner už v Abú Dhabí naznačil, že nový název se nebude líbit Ronu Dennisovi. TAG Heuer byl po tři desetiletí sponzorem McLarenu.

V roce 2016, který dříve Red Bull označil spíše za přechodný, tak bude týmu dodávat pohonné jednotky Renault, ale jejich název ponese jméno švýcarského výrobce hodinek.

Nový vůz Red Bullu tak ponese poněkud delší název Red Bull Racing-TAG Heuer RB12.

„TAG Heuer je ikonou formule 1 už mnoho let a jsme velmi rádi, že si pro pokračování svého spojení se sportem vybrali náš tým,“ uvedl Christian Horrner. Ten současně poděkoval Renaultu. „Jsme velmi rádi, že Renault potvrdil své dlouhodobé setrvání v F1. Rádi bychom jim poděkovali za jejich přínos pro náš tým od roku 2007. Jejich začínající spolupráce s firmou Illmor nám dodá sebedůvěru. Těšíme se na sezónu 2016.“

Zmínka o Illmoru je nepochybně nejzajímavější částí tiskové zprávy Red Bullu. O zapojení Ilmoru se totiž už před časem spekulovalo. 

Ředitel Tag Heueru Jean-Claude Biver ocenil, že Red Bull je mladý a dynamický tým, což se prý hodí do jejich marketingové strategie. Motto  #DontCrackUnderPressure bude prý vůdčím principem všech aktivit spojených s Red Bullem. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud