Podle Hamiltona disponuje Ferrari speciálním módem motoru, který Mercedes zatím nemá

Podle Hamiltona disponuje Ferrari speciálním módem motoru, který Mercedes zatím nemá

Mercedes v této sezóně vyhrál všech sedm doposud odjetých velkých cen a sám Lewis Hamilton vystoupil pětkrát na nejvyšší stupínek. Po zkušenostech z kanadské grand prix si však pětinásobný mistr světa myslí, že Ferrari v současnosti disponuje speciálním módem motoru, který v této části sezóny nemá Mercedes k dispozici.

„Na rovinkách byli tak rychlí. Stoprocentně mají nějaký silnější mód motoru, který my zatím nemáme,“ cituje Hamiltona po závodě v Montrealu web motorsport.com.

„Vždy přepnuli na výkonnější nastavení a vzdálili se mi na rovince, a to i v případě, kdy jsem měl otevřený systém DRS.“

Na Hamiltonových slovech může být něco pravdy, Sebastian Vettel totiž v jednom okamžiku kanadské grand prix dostal pokyn přejít na „mód motoru 1“ ve chvíli, kdy od svého Ferrari potřeboval vyšší výkon.

„Během závodu jsem si všiml, jak Ferrari z ničeho nic na rovince zrychluje. To je součástí hry, ale oni zkrátka odvedli fantastickou práci s nastavením pohonné jednotky,“ chválí Ferrari Hamilton.

Za vyšší rychlostí Ferrari na rovinkách by mohla stát i aerodynamická koncepce rudých vozů pro sezónu 2019, které generuje méně přítlaku než ta u monopostů Mercedesu.

Lewis Hamilton uvedl, že do stíhání Sebastiana Vettela až do jeho osudové chyby dal úplně všechno. Pilot Mercedesu už prý neměl nic v záloze.

„Máme teď práci. Viděli jsme, jak rychlé bylo Ferrari v Kanadě, dobré tempo měli i v Monaku, takže bude zajímavé sledovat, jak se to bude vyvíjet dál,“ říká Hamilton.

„Na rovinkách jsou rychlejší než my, mají k dispozici vyšší úroveň výkonnostního módu motoru, který můžou využít jak v kvalifikaci, tak v závodě. Máme tedy na čem pracovat, alespoň ale svádíme dobré souboje,“ líbí se britskému pilotovi Mercedesu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud