Pneumatiková hra je podle Hornera jediná možnost, jak porazit Mercedes

Pneumatiková hra je podle Hornera jediná možnost, jak porazit Mercedes

Jezdci Red Bullu jako jediní z první desítky odstartují do závodu na superměkké směsi, která v Singapuru není tou nejměkčí. Ostatní z první desítky čeká start na purpurové ultraměkké.

O tom, na jaké směsi prvních deset jezdců odstartuje, rozhoduje druhá část kvalifikace. Na startu musí mít jezdec tu sadu, se kterou v druhé části zajel nejrychlejší čas. Jezdci Red Bullu odstartují na superměkké. 

„Myslím, že jediný způsob, jak je (Mercedes) porazit, je dělat něco jinak,“ uvedl Horner pro Motorsport.com. „Uvidíme, co se stane. Člověk nikdy neví se safety carem a podobnými věcmi.“

Start na tvrdší směsi by teoreticky měl znamenat, že jezdci Red Bullu zůstanou na trati déle než soupeři. Teoreticky, protože záleží na tom, jak jezdec s pneumatikami pracuje, zda jede za jiným autem a jak se chová k pneumatikám samotný vůz. V Singapuru může do hry vstoupit také safety car.

Na otázku, zda bude chtít Red Bull odjet závod na dvě zastávky místo tří, reagoval Horner: „Myslím, že musíme být flexibilní. Se safety carem zde musíte počítat s každou možností.“

Jaké pneumatiky mají jezdci pro závod

9640_15-Singapore-Sets-Available-for-the-race.jpg

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud