Palmera kolize zastihla zcela nepřipraveného

Palmera kolize zastihla zcela nepřipraveného

Britův monopost se až do zlomového okamžiku choval zcela předvídatelně. V sobotu by měl nastoupit.

Jolyon Palmer (19./20.)

Britský závodník v barvách stáje Renault se postaral o možná nejdramatičtější moment úvodních tréninků na GP Austrálie. Uprostřed druhého tréninku ztratil na výjezdu z poslední zatáčky kontrolu nad zádí vozu, vrazil do bariéry a zastavil se uprostřed trati. Trénink proto musel být přerušen.

„Stále vozu věřím. Jsem jen frustrovaný, protože mě to pro zítřek staví do nevýhodné pozice. Potřeboval bych odjet větší počet kol. Testování v Barceloně bylo fajn, monopostu jsem začal opravdu věřit. Také kola před havárií nevypadala zle,“ řekl šestadvacetiletý závodník.

Ve druhém tréninku v důsledku havárie odjel jen čtyři kola, na Hamiltona ztratil takřka čtyři sekundy a patřilo mu jasně poslední místo. V prvním tréninku ztrácel ještě více. Celkově Palmer za pátek najel deset kol, nejméně ze všech jezdců.

„Jel jsem čisté kolo, najížděl do poslední zatáčky a moc jsem o tom nepřemýšlel. Při průjezdu bylo auto zčistajasna nedotáčivé a ustřelila záď. Vážně mě to hodně překvapilo. Kolo do té doby vypadalo dobře, a to i po stránce času,“ prohlásil Palmer.

Renault teď má plné ruce práce s tím, aby těžce poškozený Palmerův vůz dal pro sobotu do kupy. Podle všeho by to ale měl stihnout bez větších potíží:

„Zítra to bude perné. Budu se muset snažit, abych měl co nejpovedenější třetí trénink. Myslím ale, že se z toho dokážu oklepat.“

Foto: Getty Images / Clive Mason 

Doporučujeme

Články odjinud