Paddy Lowe podle několika zdrojů odchází do Williamsu

Paddy Lowe podle několika zdrojů odchází do Williamsu

Technický ředitel Mercedesu Paddy Lowe podle několika zdrojů přijal nabídku od Williamsu a od příští sezóny bude působit u týmu z Grove, píše Motorsport.com.

Poté, co v posledních třech letech získal tým Mercedes ve formuli 1 tituly jak mezi jezdci, tak mezi týmy, se vyrojily spekulace o budoucnosti Lowa, když vyšlo najevo, že mu na konci letošního roku končí u Mercedesu smlouva.

Lowe a šéf Mercedesu Toto Wolff měli o nové smlouvě jednat po skončení letošní sezóny. Tento týden se však v médiích objevily informace o tom, že o Lowa má zájem další tým.

Podle zdrojů Motorsport.com, které jsou se situací dobře obeznámeny, je tím týmem Williams, který bude chtít zapomenout na letošní sezónu, ve které obsadil v Poháru konstruktérů až pátou pozici. 

Ani jedna ze stran zatím oficiálně nic nepotvrdila, Lowe však podle Motorsport.com řekl, že příjme to, co Williams nabídne.

Není zatím ani zřejmé, jakou pozici by Lowe u Williamsu plnil. Současným technickým ředitelem Williamsu je přitom Pat Symonds.

Pokud k odchodu Lowa z Mercedesu skutečně dojde, dá se téměř s jistotou říct, že Mercedes si na jeho místo vybere bývalého technického ředitele Ferrari Jamese Allisona.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud