Odpadlíci: Wehrlein nechápe, Gutiérrez hledá

Odpadlíci: Wehrlein nechápe, Gutiérrez hledá

V posledních hodinách začaly jezdecké sestavy pro příští rok dostávat jednoznačnější nebo rovnou oficiální obrysy.

Potvrzeno má Renault: Palmer zůstává a vedle něj bude jezdit Hülkenberg. Totéž platí pro Force Indii, kde uvidíme Péreze a Ocona. 

Možná už za pár hodin bude potvrzen příchod Magnussena k Haasu. V Sauberu zůstane nejspíše vše při starém.

Na druhé straně jsou Wehrlein, který bude rád, pokud bude moci zůstat u Manoru. Nové místo si musí hledat téměř určitě také Gutiérrez.

„Je to tak, jak to je,“ řekl Wehrlein pro Motorsport-Magazin. „Mohu říkat špatné věci, ale to mi nepomůže. Vše, co mohu říct je, že se Force India rozhodla. Přeji jim vše nejlepší. Estebanovi taky.“

„Toto mi volal a řekl, že se Force India rozhodla takto.“ Wehrlein by samozřejmě rád věděl, proč se indický tým rozhodl právě pro Ocona a ne pro něj.

Gutiérrez k Manoru?

Esteban Gutiérrez sice ještě má teoretickou šanci vrátit se zpět k Sauberu, za který kdysi jezdil, ale jak už jsme psali, Sauber si zřejmě ponechá současné jezdce. Poslední šancí by tak byl Manor.

„Celý rok jsem dělal to nejlepší bez ohledu na okolnosti,“ uvedl Gutiérrez. Podle Mexičana je jeho budoucnost v rukou Haasu. Návrat k Sauberu nevyloučil. „Až bude rozhodnuto (u Haasu), tak o tom musíme přemýšlet. Nejsem si ale jistý, jaká je tam situace.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud