Netflix představil herce, který ztvární Ayrtona Sennu v připravované minisérii | Foto: Getty Images / Mike Hewitt

Foto: Getty Images / Mike Hewitt

Netflix představil herce, který ztvární Ayrtona Sennu v připravované minisérii

Společnost Netflix oznámila, že Ayrtona Sennu v připravované minisérii o jeho životě a kariéře ztvární brazilský herec Gabriel Leone.

První informace o tom, že Netflix chystá minisérii o příběhu Ayrtona Senny byly zveřejněny již v roce 2020. Tehdy americká společnost uvedla, že by se mělo jednat o osmidílné fiktivní drama s premiérou v roce 2022.

Tyto plány se ale nakonec nenaplnily. Fanoušci však o minisérii o Sennovi nepřijdou, jelikož Netflix, který pravidelně zpracovává témata z oblasti motorsportu (zmínit můžeme například sérii Drive to Survive ze světa F1 či dokument o Michaelovi Schumacherovi), nyní zveřejnil nové podrobnosti o chystaném díle.

Podle Netflixu bude připravovaná série o brazilském hrdinovi nakonec šestidílná a bude mapovat život Senny od jeho počátků v motoristickém sportu až po tragický víkend v Imole v roce 1994. 

Hlavní roli, tedy postavu Senny, v sérii ztvární 29letý brazilský herec Gabriel Leone.

„Je to obrovská zodpovědnost a zároveň velká čest reprezentovat ikonu, která během svého života inspirovala tolik lidí a ukázala světu brazilský sportovní talent,“ uvedl v tiskovém prohlášení Leone.

Chystaný projekt má podporu i ze strany rodiny trojnásobného šampiona z let 1988, 1990 a 1991.

„Dokáže věrně ztvárnit Ayrtonovu jedinečnou osobnost, zejména toho Ayrtona, kterého jsme jako rodina znali mimo závodní dráhu,“ řekla na adresu představitele svého zesnulého bratra Viviane Sennová.

Doporučujeme

Články odjinud