Nad odchodem z F1 jsem přemýšlel už před třemi lety, říká Massa

Nad odchodem z F1 jsem přemýšlel už před třemi lety, říká Massa

Felipe Massa přiznal, že o odchodu z formule 1 uvažoval už na konci roku 2013, kdy se Ferrari rozhodlo nahradit jej Kimim Räikkönenem.

Brazilec strávil u stáje z Maranella osm let své kariéry. Za tu dobu vybojoval všech svých 11 vítězství. V roce 2008 přitom jen těsně nezískal titul mistra světa.

Před letošní Velkou cenou Itálie Massa na tiskové konferenci oznámil, že na konci roku po 15 letech opustí formuli 1.

„Přemýšlel jsem, že to sám udělám už před třemi lety,“ řekl Massa o svém rozhodnutí odejít z formule 1.

„Musíte být dost silní na to, abyste se rozhodli ve věcech, u kterých je to občas velmi obtížné. To je to, co jsem udělal. Ulevilo se mi a jsem spokojen s tím, co dělám. Myslím, že tento rok nastal čas to udělat.“

Nejblíž byl zisku titulu Massa v závěrečném závodě sezóny 2008 v Brazílii, kdy vyhrál, ovšem až v posledních zatáčkách si titul zajistil Lewis Hamilton.

Podle Massy však o titul přišel zejména v Singapuru a Maďarsku. Při premiéře nočního závodu v Singapuru odjel z boxů i s tankovacím zařízením. V Maďarsku pak musel v závěru závodu odstoupit kvůli poruše motoru.

„Titul jsem prohrál o jeden bod, byl jsem ale na pole position a vyhrál jsem závod, takže jsem udělal maximum,“ řekl k finále na Interlagosu v roce 2008.

„Nezáleželo to jen na mně, záviselo to na mnoha věcech, které se staly předtím. Nerad tam jezdím, Singapur pro mě byl něčím opravdu smutným.“

„Byly tam i další závody jako Maďarsko, kde jsem měl problém s motorem, ale to je součástí sportu. Stalo se tolik věcí a na konci sezóny by to pak bylo jiné, ale... Jak jsem řekl, jsem opravdu, opravdu hrdý na svou kariéru.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud