Mercedes přichází s novým řešením spojkové páčky na volantu

Mercedes přichází s novým řešením spojkové páčky na volantu

Mistrovský Mercedes, který ovládl poslední tři sezóny formule 1, při vývoji nepolevuje a při návrzích se soustředí i na ty nejmenší detaily.

Nejnověji je to inovovaná páčka spojky na volantu letošního modelu W08, na kterou pro Motorsport.com upozorňuje Giorgio Piola.

Mercedes tím reaguje na situace, které se staly v některých závodech loňské sezóny. Jeho piloti Lewis Hamilton a Nico Rosberg měli problém se po zhasnutí červených světel na startu rozjet ze svých pozic.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) se zároveň zaměřila na to, aby byl start více v režii samotného jezdce a aby měl při rozjezdu jezdec co nejméně pomocníků. Kvůli těmto omezením už týmy nemohou nastavit mapování spojky tak, aby zajistili široké rozmezí záběru spojky při rozjezdu.

Mercedes proto přišel s konceptem otvorů na páčce spojky, kam pilot vloží dva prsty každé ruky. Páčka spojky díky tomu může být mnohem větší, což by mělo pilotovi zajistit lepší ovladatelnost spojky a pomoci k nalezení ideálního bodu záběru spojky.

Video prezentující novinku Mercedesu můžete shlédnout zde.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud