Mercedes může o Hamiltona přijít, myslí si Damon Hill

Mercedes může o Hamiltona přijít, myslí si Damon Hill

Ex-pilot formule 1 Damon Hill varoval stáj Mercedes před možným odchodem Lewise Hamiltona ze světa „královny motorsportu“. Podle Hilla by měl Mercedes s Hamiltonem zacházet s péčí, aby jeho odchodu předešel.

Hill, mistr světa z roku 1996, radí mistrovské stáji, aby začala lépe pečovat o svého britského pilota. Pokud by se totiž opakovaly určité situace z loňské sezóny, mohl by se Hamilton rozhodnout pro odchod z formule 1, myslí si šestapadesátiletý vítěz dvaadvaceti velkých cen.

Lewis Hamiton získal se stájí Mercedes dva mistrovské tituly. Během loňského ročníku, na jehož konci slavil titul mistra světa Nico Rosberg, Hamilton dopomohl německé značce ke třetímu triumfu v poháru konstruktérů. I přes to však působení u Mercedesu nepřineslo britskému jezdci jen pozitiva. Hamilton si v loňské sezóně prožil i pár nepříjemných momentů.

Zřejmě nejkontroverznějším momentem loňské sezóny se stala vzájemná kolize pilotů Mercedesu Hamiltona a Rosberga těsně po startu španělské grand prix. Podobný incident (i když ne s tak fatálními důsledky pro tým) se navíc odehrál i v posledním kole závodu na Red Bull Ringu. Pár dní po zisku titulu mistra světa však Nico Rosberg oznámil konce kariéry a Lewis Hamilton si tak nyní buduje vztah s novým parťákem, kterým se stal Valtteri Bottas.

Pokud se však v průběhu sezóny 2017 vztahy mezi Hamiltonem a Bottasem vyostří podobně, jako v časech působení Nica Rosberga u Mercedesu, může se podle Hilla Lewis Hamilton rozhodnout k odchodu z formule 1.

„Lewis je emocionální bestie a může se stát, že si prostě řekne, že má všeho dost a že tohle už dělat nechce,“ prohlásil Damon Hill v rozhovoru pro The Guardian.

„On je v luxusní pozici. Je na Mercedesu, jestli Hamiltona a veškeré kvality s ním spojené chce, nebo ne,“ dodal Hill ve svém vyjádření.

To, že situace mezi jezdci Mercedesu by mohla být napjatá, naznačila již Hamiltonova nelibost nad sdílením dat mezi týmovými kolegy. Bottas se naopak nechal slyšet, že má v úmyslu Hamiltona pečlivě sledovat, aby zdokonalil své vlastní schopnosti na trati.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud