Massa: Williams upřednostnil peníze, teď za to platí

Massa: Williams upřednostnil peníze, teď za to platí

Bývalý pilot formule 1 a týmu Williams Felipe Massa se pustil do kritiky svého bývalého zaměstnavatele. Podle Brazilcových slov v úvodních fázích sezóny 2018 platí britský tým daň za to, že v některých svých rozhodnutích upřednostnil finanční stránku věci.

Po třech závodech sezóny 2018 je Williams jediným týmem bez bodu v mistrovství světa. V Austrálii, v Bahrajnu, ani naposledy v Číně nedokázal Lance Stroll nebo Sergej Sirotkin dokončit závod v nejlepší desítce.

Massa, který byl po svém konci u týmu nahrazen ruským jezdcem, je přesvědčen, že současné potíže Williamsu prvotně způsobuje neporovnatelně nižší úroveň výše rozpočtu britské stáje ve srovnání s továrními týmy.

Williams sice v loňském roce hospodařil se ziskovým rozpočtem, to ale převážně způsobil fakt, že britský tým neměl zdaleka takové výdaje, jako na příklad „velká trojice“ Ferrari, Mercedes, Red Bull. I z tohoto důvodu se proto poté Williams rozhodl pro angažování Sergeje Sirotkina do dvojice k Lanci Strollovi. Oba tito piloti sice nemají příliš zkušeností, na druhou stranu však s sebou do týmu přinesli nemalé finanční prostředky.

„Je pravda, že Williams měl problémy s financemi a myslím si, že při rozhodování klíčových faktorů pro sezónu 2018 upřednostnil peníze,“ řekl novinářům během závodního víkendu Formule E v Římě Felipe Massa.

„Nemyslím si ale, že by pouhé upřednostňování finanční stránky bylo to nejlepší pro šampionát. Já odešel z Williamsu se vztyčenou hlavou. S každým v Grove jsem měl výborný vztah. Doufám, že tým co nejdříve potká to nejlepší,“ přeje Williamsu návrat na úspěšnou vlnu Massa.

„Mohu ale říci, že jsem šťastný za své rozhodnutí skončit po sezóně 2017. Vybral jsem si nejlepší moment pro ukončené kariéry v F1 a nyní si užívám život. Doufám, že se Williams brzy zlepší.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud