Marko: Verstappen je připraven letos bojovat o titul

Marko: Verstappen je připraven letos bojovat o titul

Poradce Red Bullu Helmut Marko věří, že se Max Verstappen může v letošní sezóně stát mistrem světa formule 1.

Začátkem týdne Verstappenův otec Jos řekl, že jeho 19letý syn má podle něj ještě rok čas. Podle Marka však může být rok 2017 pro Maxe Verstappena, který ve svém prvním startu za Red Bull v loňské Velké ceně Španělska zvítězil, úspěšný.

„Max je připraven,“ řekl Marko. „Myslíme si, že je zkušenější, bude to jeho třetí sezóna (ve F1).“

V loňském roce byl Verstappen několikrát kritizován za svůj agresivní jezdecký styl. Podle Marka to bude ale letos výhodou.

„Jeho riskování bude výhodou, protože ostatní teď už vědí: 'Když se blíží Max, tak buď opatrný, předjede tě, tak nedělej nic hloupého'. Měl několik nepříjemných momentů, ale jen jednu havárii, tu v Monte Carlu. Tedy ne, v Monte Carlu měl tři, takže to všechno absolvoval během jednoho závodního víkendu! Jinak to měl ale pod kontrolou.“

Kromě Verstappena ale Marko věří také druhému jezdci Red Bullu Danielu Ricciardovi, který v loňském ročníku obsadil konečné třetí místo. Oba piloti podle něj mohou představoval hrozbu pro Mercedes.

„Nezapomínejte na Ricciarda, který je rovněž velmi konkurenceschopný a velmi silný pilot. S touto dvojicí skutečně konkurenceschopných pilotů věříme, že můžeme bojovat o titul.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud