Marko: týmovou režii zavádět nebudeme

Marko: týmovou režii zavádět nebudeme

Podle Helmuta Marka nebude rakouská stáj Red Bull Racing v roce 2017 za žádných okolností zavádět týmovou režii.

Šéf programu vývoje mladých jezdců týmu Red Bull Helmut Marko vylučuje, že by se v nadcházející sezóně mohla rakouská stáj jakkoliv uchýlit k týmové režii. Daniel Ricciardo i Max Verstappen by měli od týmu dostat volnou ruku i v případě, kdyby jeden z pilotů bojoval o zisk titulu světového šampióna.

Verstappen i Ricciardo doufají, že se svými monoposty Red Bull budou v roce 2017 díky novým pravidlům vyrovnanými soupeři továrním Mercedesům v boji o titul. I přesto však Marko odmítá, že bude stáj se sídlem v Milton Keynes týmovými příkazy ovlivňovat vzájemné soupeření obou svých pilotů.

„Samozřejmě tu existuje riziko, že nastane situace, kdy bude jeden z našich jezdců bojovat o titul mistra světa. Ani to však nezmění naši závodní filosofii. U týmu Red Bull nebude uplatňována týmová režie. My závodíme,“ řekl Marko pro Motorsport-Magazin.

Helmut Marko se rovněž vyjádřil k přestupu Valtteriho Bottase k Mercedesu. Podle jeho slov by pro něj bylo „zábavnějším“ raději angažovat mladého chráněnce německé značky Pascala Wehrleina.

„V Red Bullu by to bylo jiné, raději bychom do týmu přivedli našeho juniora. Bez riskování není žádná zábava.“ 

Foto: Getty Images / Adam Pretty

Doporučujeme

Články odjinud