Kovalainen měl zájem o sedačku u Williamsu

Kovalainen měl zájem o sedačku u Williamsu

Heikki Kovalainen sice poslední tři sezóny v F1 neabsolvoval, ale řekl si, že za pokus nic nedá...a tak se ucházel o sedačku u týmu Williams.

Kovalainen v rozhovoru pro finská média přiznal, že kontaktoval Williams. „Ano, poslal jsem Claire email,“ uvedl pro finskou MTV. „Ale měli jiné plány. Je pravděpodobné, že spousta dalších jezdců poslala stejnou zprávu.“ 

Williams se nakonec rozhodl oslovit Massu, který se ve formulovém důchodu příliš neohřál.

V centru pozornosti bude ale letos Kovalainenův  krajan. „Nebudu předvídat, jak to Valtterimu půjde, ale je to velmi dobrý jezdec,“ řekl Kovalainen pro Ilta Sanomat.

„Valtteri má dostatečné schopnosti, aby byl na vrcholu. Věřím, že spolupráce mezi Valtterim a Lewisem bude dobře fungovat. Oba jsou to profesionální jezdci.“

Heikki Kovalainen začal svou kariéru v F1 v roce 2007 u Renaultu. O rok později přešel k McLarenu, kde nahradil Alonsa. V Maďarsku v roce 2008 získal své první a jediné vítězství v F1. V letech 2010 až 2011 jezdil za Lotus a následně za Caterham. Z F1 odešel v roce 2013, kdy na konci sezóny odjel dva závody za Lotus (zaskakoval za zraněného Räikkönena).

Vloni Fin závodil v japonské sérii Super GT, kde se mu podařilo získat titul.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud