Kam zamíří Schumacher? Red Bull zájem nemá

Kam zamíří Schumacher? Red Bull zájem nemá

Mick Schumacher vyhrál evropskou F3 a v příštím roce bude za stejný tým jezdit také ve F2. A dál?

V Itálii se už spekuluje, že by se Mick Schumacher mohl stát členem Jezdecké akademie Ferrari. V samotné akademii nyní dochází ke změnám, její šéf Massimo Rivola odchází z Maranella do MotoGP. Na nějaké dohody si tak musíme počkat.

Vyloučit však podle spekulací nelze ani to, že se Schumacher připojí k Mercedesu. V hledáčku jsou tak týmy, za které jezdil Mickův otec.

Pro Schumachera by nejspíše bylo lepší volbou Ferrari, které má blízko k Sauberu a Haasu. Mercedes je v umisťování svých jezdců v poslední době poněkud méně úspěšný.

Bývalý jezdec Ferrari Gerhard Berger si myslí, že Schumacher skončí u Ferari. „Ve druhé části sezóny na mě udělal dojem,“ řekl Berger na Golden Helm. „Říkají, že byl silný, protože měl nejlepší materiál, ale viděl jsem ho i na mokré trati. Ve F2 má příležitost růst. Je zřejmé, že každý sní o tom, že za pár let může sedět za volantem svého otce.“

Red Bull zájem nemá

Red Bull naopak o Schumachera pro svůj juniorský program zájem nemá. „Nikdy nebyl na našem radaru,“ řekl Helmut Marko pro Motorsport-Magazine. „Má se dobře ve svém vlastním prostředí. Proto jsme do toho nikdy nezasahovali a ani neprojevili žádný zájem.“

Zájem naopak nemá Red Bull. 

Doporučujeme

Články odjinud