Jezdci Red Bullu jdou do závodu s odlišnou strategií

Jezdci Red Bullu jdou do závodu s odlišnou strategií

Daniel Ricciardo a Max Verstappen se rozhodli pro start Velké ceny USA nasadit odlišné směsi pneumatik. Kvalifikace vyzněla o dvě desetiny lépe pro Australana.

Vítěz Velké ceny Malajsie zajel svůj nejrychlejší čas ve druhé části na superměkké směsi pneumatik. A to jako jediný z jezdců startujících v předních řadách. Australan bude stát na roštu za oběma piloty Mercedesu na třetí pozici.

Lewis Hamilton, Nico Rosberg i Ricciardův týmový kolega z Red Bullu Max Verstappen naopak zajeli nejlepší čas v Q2 a tedy odstartují na měkké směsi.

Ricciarda tato skutečnost však neznepokojuje. „Nedělám si starosti. Čekali jsme, že to tak bude. Max chtěl zkusit měkkou směs a mně vyhovovala superměkká. Na této směsi se mi včera jelo lépe při dlouhých jízdách,“ řekl Ricciardo.

„Doufejme, že díky tomu budu mít zítra lepší odjezd z roštu, uvidíme. Myslím, že to byl velmi dobrý den. Nejsme úplně blízko Mercedesům, čekali jsme ale, že bude velmi těžké je porazit. Máme ale dobrý náskok na Ferrari. Myslím, že vůz fungoval vážně dobře, takže myslím, že máme dobrou šanci.“

Verstappen ztratil v poslední zatáčce

238 tisícin za Ricciardem skončil v kvalifikaci Verstappen, který se na roštu postaví vedle svého týmového kolegy do druhé řady.

„Moje poslední kolo nebylo skvělé. V poslední zatáčce jsem měl hodně přetáčivosti,“ řekl Verstappen.

„Myslím, že od posledního tréninku máme dobré vyvážení (vozu)., jinak bychom nebyli v tréninku první. V Q3 to zkrátka nevyšlo, to se občas stává.“

Verstappena překvapil rovněž náskok Mercedesu v kvalifikaci na okruhu v Austinu. „V kvalifikaci to docela rozjeli. Nečekal jsem to. Myslel jsem si, že jsme jim blíž. Očekávám, že i v závodní rychlosti na tom budou dost podobně.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud