Hamilton ze svého vozu stále nedostal maximum

Hamilton ze svého vozu stále nedostal maximum

Pilot Mercedesu Lewis Hamilton je přesvědčen, že ze svého nového monopostu stále nedostal maximum. Britský jezdec si zároveň myslí, že jeho tým může s Ferrari a Red Bullem bojovat o vítězství.

Nejlepšího času v právě uplynulých předsezónních testech v Barceloně dosáhl finský pilot Ferrari Kimi Räikkönen. Hamilton však zůstává klidný. Věří, že ze svého vozu zatím nedokázal dostat maximum. Na druhou stranu si však britský pilot Mercedesu není jistý tím, že se jeho stáj dokáže rychlostně zcela dotáhnout na Ferrari.

„Ještě jsem se nedostal do toho správného tempa a nevím, jestli budeme moci být stejně rychlí jako oni. Doufám, že ano, ale to teprve zjistíme. Ferrari odvedlo úžasný kus práce,“ řekl Hamilton na adresu Scuderie pro Autosport.

V podobném smyslu jako Hamilton se vyjádřil i jeho nový týmový kolega Valtteri Bottas. Podle finského závodníka čeká Mercedes ještě hodně práce na to, aby mohl využít veškerého potenciálu monopostu W08.

„Během uplynulých testovacích dní jsme se snažili především co nejvíce porozumět autu. Jestli se můžeme posouvat ještě dál? To ukáže až čas. Ostatní týmy ale vypadají velmi, velmi rychle,“ doplnil své vyjádření Hamilton.

Mercedesu stále zbývají dva týdny před startem sezóny pro finalizaci všech rozhodnutí týkajících se nového monopostu. Lewis Hamilton si je jistý, že již od prvních závodů budou na čele bojovat tři nejlepší týmy ze španělského testování, tedy Ferrari, Mercedes a Red Bull. Pro srovnání, Räikkönenův nejlepší čas z Barcelony, který má hodnotu 1:18.634, je o zhruba sedem desetin lepší než nejlepší čas Lewise Hamiltona. Ten se po skončení testů distancoval od svého prohlášení o blufujícím Ferrari.

„Nevím, odkud se to vzalo. To že jsem vážně řekl? Nevybavuji si to. Myslím, že Ferrari převedlo výborné výkony a stále se od nich máme na co těšit. Navíc nesmíme zapomínat ani na Red Bull,“ myslí si Hamilton na prahu sezóny 2017. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud